Варіанти покрівлі: корисна інформація та рекомендації

Покрівля даху дозволяє забезпечити надійний захист будівлі від негоди, до якої варто віднести атмосферні опади, сніг або ж інші прояви. Це потребує індивідуальної підбірки матеріалів і необхідність їх високого рівня якості.

Якщо подібні фактори відсутні, проживання в будинку не буде настільки комфортним і зручним для людей. Установка покрівлі представляє собою цілий комплекс процедур, складність яких варіюється в залежності від загальної площі і форми даху. Чимале значення має матеріал виробів.

Покрівельні роботи: установка

На сучасному ринку представлені наступні варіанти, які користуються великою популярністю:

1. М’яка гнучка черепиця. Даний матеріал відрізняється своєю пластичністю, що збільшує стійкість до механічних впливів. Найбільш якісна продукція виробляється в Італії і Фінляндії.

2. Керамічна черепиця. Вважається одним з найпоширеніших в наші дні матеріалів для створення покрівлі. Причиною цього є поєднання естетичного зовнішнього вигляду, відносно високих характеристик, стійкості до цвілі і аналогічним органічним організмам. Додатково, варто відзначити доступну вартість.

3. Фальцева покрівля з металів і сплавів: алюмінію, міді, оцинкованої сталі, титану та інших матеріалів. Має найвищі показники в області статичної та динамічної міцності. Серед недоліків можна відзначити відносно високу масу і можливість появи корозії, якщо був пошкоджений верхній шар.

4. Сланцева покрівля з натуральних матеріалів. Подібний матеріал є досить вдалим поєднанням високих характеристик і доступної вартості. Однак, він недостатньо представлений на ринку, що ускладнює здійснення такої процедури, як покрівельні роботи.

5. Металочерепиця. Вона представлена ​​в спеціалізованих магазинах великою кількістю доступних моделей. Встановлення покрівлі з використанням цього матеріалу дозволяє вирішити проблему довговічності, оскільки термін експлуатації становить кілька десятків років.

6. Цементно-піщана черепиця. Вважається досить новою технологією, яка починає набувати все більшої популярності в силу ряду причин. Вона забезпечує значний захист від протікання і стійка до різких перепадів температури навколишнього простору.

Пристрій покрівлі: матеріали

Всі представлені матеріали дозволяють створити вельми надійну конструкцію, яка може слугувати довгі роки. Встановлення покрівлі є досить відповідальним заходом.

Щоб воно було виконано на високому рівні, необхідно найняти кваліфікованих фахівців. При цьому, слід звертати увагу на досвід укладання певного типу матеріалу, а також рекомендації клієнтів. Ці фактори вкрай важливі при виборі майстра, оскільки від якості роботи залежить тривалість експлуатації всієї конструкції.

Покрівельні роботи, виконані неправильно, обійдуться в досить значну суму. Якщо потрібна гарантія на виконані роботи, необхідно звертатися в спеціальні компанії. Найчастіше, крім здійснення покрівельних заходів, виконується цілий спектр різних варіантів будівництва та оздоблення приміщень.

При створенні нового будинку, вартість покрівлі слід розраховувати ще на початковому етапі, оскільки це досить дорогий елемент. Сума її встановлення залежить від декількох факторів. Як правило, надійний дах буде коштувати близько п’ятнадцяти відсотків від загальної вартості будівництва об’єкта.

Варіанти покрівлі: корисна інформація та рекомендації